Компания «АВТОДЕН» упаковочные материалы

Фольга харчова алюмінієва

Фольга харчова алюмінієва

Фольгу алюмінієву харчову досить давно та успішно застосовують не тільки під час приготування їжі, але і для її зберігання. Здатність цього матеріалу не вбирати жир та будь-які інші змащувальні речовини робить його просто знахідкою для будь-якої господині. А герметична упаковка з фольги не дозволяє продуктам увібрати в себе сторонні запахи, що під час спільного зберігання в холодильнику різних продуктів, зокрема з особливо насиченим запахом, робить її застосування життєвою необхідністю.

Фольга має такі властивості, які часом немає у посуду: у ній можна запікати, тобто імітувати технологію руської печі, і багаття, і золи, і вугілля, і все це не виходячи з облаштованої міської квартири, в чистоті, з мінімальною витратою сил, часу і, навіть, кулінарного вміння. Фольга забезпечує і консистенцію, і аромат продуктів, що готуються в ній, без будь-якого додаткового втручання людини в процес приготування.

У фользі можна запікати: м’ясо, птицю (але не дичину!), розсольні сири та бринзу, рибу, овочі (картоплю, моркву, буряк, редьку, ріпу – повністю, капусту – великими шматками: половина, чверть качана).

Крім того, можна готувати фаршеподібні вироби з м’яса, риби, поєднані з уже раніше відвареними крупами або з сирими овочами.

У фользі не можна готувати: крупи та круп’яні вироби, гриби, зелені овочі. Не рекомендується запікати і фрукти: яблука, груші, айву, бо їх смак не поліпшується, а вітамін С у цьому разі повністю втрачається. У фользі можна допікати або розігрівати усі готові страви, але протягом вкрай нетривалого часу – не більше 5–7 хвилин.

У фользі м’ясо і м’ясні вироби набувають смак, близький до тушкованого, птиця – до смажених страв, але без жиру і без запаху тушкованих та смажених страв. Риба набуває смак вареної, але ближче до запеченої. Овочі (коренеплоди) отримують смак печених в золі. Консистенція усіх харчових продуктів, приготованих у фользі, незмірно краща (м’якіша, ніжніша), ніж консистенція тих же продуктів, але варених і смажених.

Оскільки всі страви, що запікаються у фользі, не потребують участі жиру (масла) та набувають консистенцію ближче до варених, але м’якіших, то все, що готується у фользі, можна цілком рекомендувати для дієтичного харчування, зокрема дітям.