Компания «АВТОДЕН» упаковочные материалы

Пергамент для запікання

Пергамент для запікання

Основне призначення пергаменту або пекарського паперу – захищати форму або лист від прилипання виробів до поверхні форми та позбавляти від необхідності довгого миття кухонного приладдя після запікання страви. Використовують папір також для приготування холодних кондитерських виробів, наприклад, тірамісу або чизкейків без випікання. При цьому вистилання форми папером не тільки зменшує трудовитрати на відмивання форми, але і допомагає зберегти форму виробу.

Пекарський папір може застосовуватися не тільки у хлібопекарському та кондитерському домашньому виробництві: ним є сенс застеляти листи та форми і під час виготовлення інших виробів у духовці.

Переваги пекарського паперу:

  • На пекарському папері часом розкочують тонкі коржі з тіста, щоб прямо на них перенести виріб в духовку. Деякі види пісочного тіста розкачують лише між двома шарами пекарського паперу.
  • Пекарський папір чудово підходить для розігріву продуктів у мікрохвильовій печі.
  • Якщо нанести на папір гарний візерунок, а потім вирізати його, отриманий трафарет можна використовувати для прикрашання тортів і тістечок, посипаючи отвори на шаблоні тертим шоколадом, кокосовою стружкою, горіхами або порошком какао.
  • Згорнутими з пекарського паперу пакетиків зручно прикрашати поверхню кондитерських виробів кремом.
  • Пекарський папір є незамінним для пакування їжі.
  • Під час заморожування продукти можна перекладати аркушами паперу, щоб згодом їх можна було легко розділити один від одного.

Не допоможе він лише під час приготування страв, які неминуче виділяють велику кількість соку під час запікання: у великій кількості гарячої рідини папір може розмокнути. Для таких страв краще використовувати фольгу.